Til Forsiden

MIN FARS SLÆGT:

MIN MORS SLÆGT:

SLÆGTEN KRETZSCHMER

SLÆGTEN OLSSON

SLÆGTEN BØGVAD

SLÆGTEN LANGHANS

SLÆGTEN BROCH

SLÆGTEN ISGAARD

SLÆGTEN OLSEN

SLÆGTEN KAISER

SLÆGTEN CHRISTOFFERSEN

 

SLÆGTEN HANSEN

WEBMASTER

SLÆGTENS GRAVSTENE

SLÆGTSFORSKNINGSLINKS

 

TYDNINGS OG FOTOSIDEN

 

REGISTERET

Min lillesøster Julie og min far Per
Min mor Connie

Slægtsforskningen i min familie har været en æressag gennem rigtig mange år, det hele startede med da min tipoldefar Harald Theophil Kretzschmers søster, Christiane Andrea Rosine Kretzschmer ( 11/5 1863 - 28/1 1953 ), havde slægtsforsket familien helt tilbage til min tyske 9x tipoldefar, Pankraz Kretzschmer ( 1547 - 13/10 1625 ) og havde en kæmpe stor og flot stamtavle med slægten fra Pankraz og lige op til Christianes levetid, plus en masse andre spændende aner på stamtavlen, især med min tiptipoldemor Rosine Dorthea Kretzschmers slægt, slægten Pers!
Ja tænk engang hun var og er faktisk slægtens første kvindelig slægtsforsker gennem de mange år Kretzschmer-slægten har levet herhjemme i vor kære fædreland Danmark, som alle mine forfædre har været stolte af at være statsborgere, lige siden min stolte og tyske stamfar Balthasar Gottlieb Kretzschmer ( 30/6 1678 - 20/6 1738 ) der kom sammen med sin lillebror Heinrich fra enten Hirschberg eller Lissau eller Fraustad til Odense i sommeren 1704 og grundlagde deres egne slægter, så navnet Kretzschmer blev dansk, men først den 13. december 1704, hvor min danske stamfar og min 7x tipoldefar Balthasar en kongelige bevilling til at nedsætte sig i Odense som selvstændig badskærer, dog arbejdede han stadigvæk som badskærer og kirurg på Odense Graabrødre hospitalet.
Blot året efter i 1705 giftede han sig med en dansk badestuemands datter, min 7x tipoldemor Johanne Pedersdatter Engel ( ca. 1685 - 20/11 1742 ) og fik de børn og osv. lige ud af landevejen kom deres efterkommere, som jo var født i Danmark, og næsten alle mandlige aner i Kretzschmer-slægten eller aner fra mine utallige slægter kæmpede og faldt for deres danske fædreland gennem de mange krige Danmark skulle igennem, før freden kom efter 2. verdenskrig.
Det er hvad jeg har fået fortalt af min kære farfar Jørgen Bøgvad Kretzschmer og fra andre kære familiemedlemmere.
Men desværre er Christianes slægtsforsknings samling og stamtavlen gået tabt efter hendes død den 28. januar 1953 i København og har været forsvundet siden da.
I år 1999 begyndte jeg at få interesse for slægtsforskning i min familie og jeg kun ca. 10-15 personer, fordelt på 2-3 familier fra startpunkten.
Men efter et privatbesøg hjemme hos min farfars kusine Amy Kretzschmer i sommeren 1999, gav hun mig en god start med slægten Kretzschmer og her med var jeg bidt af slægtsforskerfeberen resten af livet på en god måde selvfølgelig.
Så gennem årene 2000-2009 har jeg haft kontakt med et hav af slægtsforskere i alle aldre og i kontakt med både nære og fjerne slægtninge på både min fars side og min mors side og har fået samlet en masser oplysninger.

Her på hjemmesiden kan du se en stor del af den store familie.
Hvem ved, måske viser det sig at vi to er i familie med hinandens familier langt ude.
God fornøjelse med jagten på dine forfædre.
Skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål, foreslag eller hvis du mener du er beslægtet med min familie og mig.

Med en venlig og varm slægtshilsen
Søren Bøgvad Kretzschmer, webmaster/webdesigner og ejer af denne slægtshjemmeside, 11. generation i den danske Kretzschmer-slægt, og 22. generation i den oldgamle tyske Kretzschmer-slægt.


OPDATERET DEN 27. JANUAR 2013.
ALLE SLÆGTER BLIVER OPDATERET!

SØREN BØGVAD KRETZSCHMER

SØREN BØGVAD KRETZSCHMER